*

Tepon politiikan nurkkaus Aina joskus mieleeni tulee tavalla tai toisella politiikkaan liittyvä aihe, josta on hyvä kirjoittaa. Tämä on se nurkkaus, jonne nämä kirjoitukset päätyvät.

Kenen käsissä Suomi on?

Hallintarekisteri aiotaan hakata läpi vaikka väkisin ja vaikka niin verottaja kuin poliisi sitä vastustavat. Hallitus esittää uutta lakia, jonka mukaan ilmoittamalla vapaaehtoisesti ja täysin luottamuksellisesti kiertäneensä veroja pääsee paljon kevyemmällä rangaistuksella kuin muuten. Valtiovarainministeriön viestintäjohtaja estää toimittajaa tulemasta pressitilaisuuteen, koska ministeriöllä ei ole luottamusta kyseiseen lehtimieheen. Että tällaista Suomessa. Piilottelua, veronkiertoon syyllistyneiden suojelemista sekä kuninkaiden ja tsaarien ajalta perua olevaa suhtautumista kansalaisiin. 

 

Samalla kun Sipilän hallitus runnoo läpi näitä aikeita ja heidän virkamiehensä sanovat suoraan, että toimittajaa ei päästetä pressitilaisuuteen kun hän ei nauti ministeriön luottamusta, he myös leikkaavat koulutuksesta sekä aikovat määrätä kaikille EU:n ja ETA-maiden ulkopuolisille, Suomessa opiskeleville 1500 euron lukukausimaksun. Se siitä vapaasta koulutuksesta ja Suomen maineesta maana, jossa koulutusta arvostetaan ja siihen panostetaan. Jopa Sipilän oman puolueen sidonnaisryhmä, keskustaopiskelijat, älähti kuuluvasti tästä naurettavasta lukukausimaksusta. Se ei ole edes (keskusta)puolueen omien linjojen mukainen. Miksi puhun tästä lukukausimaksusta naurettavana? Se on täysin symbolinen summa, jolla ainoastaan romautetaan EU/ETA-maiden ulkopuolisten opiskelijoiden määrää (miksi tulla Suomeen opiskelemaan, jos se maksaa 3000 euroa vuodessa, kun esimerkiksi Saksasta löytyy paremman tason kouluja nopeammin, kansainvälisemmin paremmin sijoittuneesti sekä halvemmalla?) ja tuo lukukausimaksut vaivihkaa elämäämme, piankos ne siitä leviävät muuhunkin käyttöön. Kansainvälisten opiskelijoiden määrä Suomen korkeakouluissa tulee romahtamaan ja heikentämään korkeakoulujemme kykyä tuottaa laadukasta, kansainvälistä tutkimusta sekä pysyä verkostoissa mukana. Hallituksen toimet myös luovat Suomeen 27 000 köyhyysrajan alla elävää eläkeläistä lisää. Tässäkö kansan syvien massojen edustaja, tämä Sipilän hallitus on - tuhoamassa kansan tulevaisuutta sekä kurmuuttamassa niitä, jotka ovat jo tehneet koko elämänsä läpi töitä ja haluaisivat nyt levätä vanhoilla päivillään? Sipilä ei ainakaan tällaisista puhunut vielä vaalien alla. Lupasi jopa, että koulutuksesta ei leikata. Muita leikkauksen uhreja opiskelijoiden, koulutuksen sekä eläkeläisten lisäksi on harmaan talouden vastainen työskentely, joka on yksi niistä poliisin työtehtävistä, joka itse asiassa tuottaa enemmän valtion kassaan kuin vie sieltä.

 

Minua aivan oikeasti kummastuttaa, että ketkä tätä maata oikein johtavat tätä nykyä. Nämä kaikki leikkaukset kun ovat silkkaa kauhua jopa keskustapuolueen ideologialle ja perussuomalaisille (ja etenkin perussuomalaisten luulisi nostavan älämölön virkamiesten kohdellessa kansalaisia ja toimittajia kuin alamaisia) populistisena puolueena. Ei tässä edes haikailla impivaaralaista, 30-luvulta tuttua sarkatakki- ja suojeluskuntameininkiä, sillä Sipilän hallitus leikkaa viidenneksen vuotuisesta budjetista vapaaehtoiselta maanpuolustustyöltä myös ja Puolustusvoimiinkin iskee kova vähennyskuuri, vaikka puolustusministeri Niinistö vakuuttaakin, ettei tämä näy varusmieskoulutuksessa. Johtaako Suomea tällä hetkellä todellakin alkiolaisen keskustan ja konservatiivispopulistisen perussuomalaisen puolueen (hallituksen kaksi suurinta puoluetta) sijasta kokoomuksen ja EK:n talousliberaali, thatcherilainen ideologia sekä virkakoneisto, joka haluaa päättää kenelle kertoo mitäkin? Onko Sipilä unohtanut kenen puolueen mandaatilla hän on pääministerinä vai onko hän ulkoistanut täysin ajattelunsa täysin kvartaalitalouden hetkessä ja rytmissä elävälle oikeistoideologialle, jolle on tärkeämpää piilotella varallisuussuhteita ja talousrikollisia sekä komennella toimittajia kuin hoitaa yhtä yhteistä pääomaa - meidän kaikkien yhteistä kotimaata?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Oscari Wirola

Pitää muistaa, että Sipilä on itse miljonääri, siis ei huolta huomisesta. Hän on myös piilottanut varallisuutensa niin että edes hallituksen varallisuus ja sidosmäärittelyt eivät häneen päde. Ihmettelen muita kepulaisministereitä ja kenttä, kuinka ne sallivat moisen.

Peruista ei taida olla sanansa pitäjäksi vaan syöjäksi ja myöjäksi. Ihmettelen, että miksi kansanedustajat eivät uskalla nostaa kapinalippua, vaikka kentällä todella puhutaan hurjia?

Käyttäjän tepposuontakanen kuva
Teppo Suontakanen

Viimeisin kansanedustaja, joka persuissa uskalsi lähteä pitämään vähän isompaa meteliä, sai varoituksen ryhmältään. Persukansanedustajat nyt kyräilevät toisiaan ja odottavat kylmä hiki otsassa, että kuka on seuraava, joka uskaltaa irtautua Soinin otteesta - ja uskaltaako tämän irtautujan mukaan lähteä. Saattavat monet heistä rukoilla hiljaa mielessään, että äänestäjät eivät liikaa metelöisi ja kaikki olisi unohdettu kolmen vuoden päästä vaaliuurnilla.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Voisiko joku kertoa, minkä oikeasti tärkeän asian PS on saanut hallituksessa läpi?

Käyttäjän tepposuontakanen kuva
Teppo Suontakanen

Nyt pistit kyllä pahan. Jopa puolustusministeriön kansliapäällikön nimitys muuttui julkiseksi klovnishow'ksi ja se ei sentään vaikuta (sen enempää kuin muut virkamiesnimitykset) koko Suomeen. Se puoluerahoituspykälä lienee ainut, vai onko sekään vielä ehtinyt eduskunnan käsiteltäväksi?

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Erityisesti tämä, että Puolustusvoimilta ja kaikkein vähävaraisimmilta leikataan ja samaan aikaan autetaan isokenkäisiä kätkemään miljoonia ulkomaille on syvässä ristiriidassa Keskustan ja Perussuomalaisten ideologian kanssa.

Se on myös täysin vastoin Kokoomuksen sivistysporvarillisia arvoja. Kokoomuskin oli vielä joskus männävuosikymmeninä isänmaan asialla oleva puolue.

Käyttäjän tepposuontakanen kuva
Teppo Suontakanen

Kyllä vaan. Sipilän hovi on hylännyt viimeisetkin rahkeet alkiolaisista lähtökohdista - tämä voi koitua kohtalokkaaksi jo ihan puoluepoliittisestikin, mies kun ohitti monet pätevät ja monessa rähinässä kannuksensa hankkineet keskustan veteraanipoliitikot ministerivalinnoissa ja nyt hän syö uskottavuutta koko puolueen politiikalta. Perussuomalaiset taas ovat lähteneet ilmoitettuihin tavoitteisiinsa nähden lähes täysin toiseen suuntaan ja jopa Soinin puheissa on vaihtunut "kyllä kansa tietää" julistukseen "gallupeja ei kumarrella ja rintamakarkureita ei siedetä".

Kokoomukselle lienee tuo koulutusleikkaus se kaikista epämiellyttävin. Kari Suomalaisen pilakuvista tuttu kypärä-kokoomus lienee kuopattu jo aikaa sitten, eipä heitä "kodin, uskonnon ja isänmaan" rautakypäräinen puolustaja Puolustusvoimat kiinnosta juurikaan nykyisessä randilaisessa euforiassa.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Sen vielä jotenkin ymmärsi, että kansallisten rikkaiden on mahdollista sitten investoida, tukea taidetta jne, mutta monikansallisella pääomalla ei ole mitään syytä panna hyvää kiertämään, etenkään Suomeen erityisesti.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Voi olla, että Stubbin valinta myös omalla tavallaan muutti Kokoomusta.

Käyttäjän tepposuontakanen kuva
Teppo Suontakanen

Ihan mahdollista, Stubb (ja ymmärtääkseni Katainen ennen häntä) on aina ollut kokoomuksen talousliberaalilinjan kovemmasta päästä. Sitä en kyllä tajua, miten tämä EU/ETA-maiden ulkopuolisille suunnattu PAKOLLINEN lukukausimaksu sopii Stubbin kv-imagoon ja sääntelyn purkamisen maniaan.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Täytyy ihmetellä kokoomuksen päättävää kenttää, ettei Jan Vapaavuorta tai Risokkoa valittu? Ehkä tuokin päätös tehtiin (pepsodent) Häkämiehen johdolla ja EK:n päätöksellä?

Käyttäjän tepposuontakanen kuva
Teppo Suontakanen Vastaus kommenttiin #20

Onhan se toki mahdollista; itse pidän todennäköisempänä, että Stubb vain oli valovoimaisempi jättimäisen hymynsä ja nuorehkon tyylinsä vuoksi kuin Vapaavuori tai Risokko. Tämä toki kostautui aika nopeasti ja Stubb saa nyt kiittää pj-pallistaan, joka vakavasti keikkui yhdessä vaiheessa, ihan Sipilää, joka tekee kokoomuslaisempaa politiikkaa kuin kokoomus itse pääministeripuolueena.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Voisihan murhiakin ehkästä siten, että murhan tunnustamalla ja ruumiin palauttamalla ja aktiivisesti katumalla saa murhan kokonaan anteeksi. En ihan ymmärrä miksi se toimisi, mutta hallituksen logiikalla sen luulisi toimivan.

Jos nyt tähän asiaan suhtautuu tosissaan, niin tämä menettelyhän toimii tietyllä tapaa hyvin, jos siihen yhdistetään huomattavasti kasvanut kiinnijäämisen riski harmaan talouden torjunnan resurssien lisäämisen myötä. Näin on tehty maissa, joissa tätä on käytetty. Hallitus tosin tekee juuri päinvastoin ja sen omakin tuottoarvio oli muistaakseni alle 15 miljoonaa vuodessa. Näin ollen kyseessä ei ole mikään muu kuin talousrikollisten armahtaminen, koska hyöty on paljon talousrikosten riskin pienenemisen aiheuttamaa haittaa pienempi.

Käyttäjän tepposuontakanen kuva
Teppo Suontakanen

Joo, hallituksen toimet ovat jotenkin päättömiä ja pahimmillaan suorastaan skitsofreenisiä. Toisaalta tämä hallitus tuntuu vannovan "ensiksi tehdään, sitten katsotaan mitä tuli tehtyä"-periaatteen varaan. Eihän heillä yleensä ole valmiina mitään laskelmia tai arvioita päätöstensä vaikutuksista.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Sitten kun niitä tehdään, huomataan että mennäänkin tappiolle. Päätöstä ei silti muuteta.

"Kas näin hallitus tekee 6 miljoonan euron säästöllä 15 miljoonan euron loven valtiontalouteen"

http://demokraatti.fi/sdpn-paatero-kas-nain-hallit...

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Mitä yhteistä on insinöörillä ja salamalla? -Ensin välähtää, sitten korjataan vahingot.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

On vaikea hahmottaa minkälaisella ideologialla hallituksen päätöksiä tehdään. Samaan aikaan koulutuksesta leikataan älyttömästi, harmaata taloutta halutaan edistää ja köyhiä vanhuksia kurmutetaan. Oikeistolaisuus tai konservatiivisuus ei selitä tätä, vaan tarvitaan muutakin.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Tätä en itsekään kykene ymmärtämään, vaikka olen asiaa paljon pohtinut.

Käyttäjän tepposuontakanen kuva
Teppo Suontakanen

En ihan aidosti keksi mitään muuta ideologiaa kuin äärimmilleen vietyä thatcherismia/reaganismia ilman Reaganin karismaa tai Thatcherin kykyä olla hötkyilemättä. Konservatiivisuus ei tule kysymykseen Suomen oloissa, sillä Sipilä suhtautuu aika avoimesti maahanmuuttajiin mutta on kyllä leikkaamassa Puolustusvoimilta; ja oikeistolaisuuskaan ei suoraan tarkoita koulutusvastaisuutta (sivistysporvaristo on aito ja olemassa oleva asia), mutta silti Sipilä juuri tätä touhuaa. Kun mukaan pistetään täysi alistuminen EK:n ideoille ja ay-liikkeen jatkuva härnääminen tulee mieleen, että Sipilä on lukenut liikaa Ayn Randin teoksia.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Suomen maine kaikilla rintamilla rapisee kuin rankka syyssade. Mä ihan oikeasti haluaisin nopeasti eroon tästä konkurssihallituksesta.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Kansainvälinen maine alkaa kyllä tosiaan ihan oikeasti olla jo pahasti mennyttä.

Oscari Wirola

Eero hyvä, jokainen täysjärkinen suomalainen haluaa eroon tästä hallituksesta. Pidin Kataisen pääministeriyttä todella karmeana, mutta nyt Sipilä on onnistunut moninkertaisesti ylittämään tuon karmeuden, tosin akaksi mutta SS:ään on ollut oivana apuna hävitystyössä!

Käyttäjän tepposuontakanen kuva
Teppo Suontakanen

Sipilä taidettiin osaltaan valita siksi, että uskottiin yrittäjätaustaisen miehen ymmärtävän enemmän mm. taloudesta sekä markkinoinnista ja että näillä eväillä Suomi nostetaan suosta. No toisin on kyllä nyt käynyt. Maineemme on tosiaan nyt alkanut hiipua ja pahasti, mutta se ei kyllä näköjään hallitustamme huoleta, kunhan tekemisen meininki säilyy.

Toimituksen poiminnat