*

Tepon politiikan nurkkaus Aina joskus mieleeni tulee tavalla tai toisella politiikkaan liittyvä aihe, josta on hyvä kirjoittaa. Tämä on se nurkkaus, jonne nämä kirjoitukset päätyvät.

Perussuomalaisten puoluekokouksen jälkimainingit ja kolme ässää

Perussuomalaisten puoluekokous on nyt ohitse. Sen suurin anti lienee se, että ensinnäkin Timo Soini jatkaa puolueen puheenjohtajana ja 3. varapuheenjohtajaksi nousee Sebastian Tynkkynen. Lisäksi puoluekokouksessa haukuttiin media ja jatkettiin ajojahti- ja epäeettinen journalismi-linjalla, millä on pyritty häivyttämään kansanedustaja Immoseen liittyvää kohua. Asiaan ei otettu kantaa. Soini irtisanoutui kaikesta väkivallasta ja vihapuheesta, joka on sinällään hyvä asia, mutta jälleen kerran pakolla revitään mukaan äärivasemmiston teot, vaikka koko kohu sai alkunsa puolueen kansanedustajan "monitulkintaisesta" ulostulosta, jossa hän uhkui englanniksi syvää nationalistista raivoa kaikkia vihollisiaan ja monikulttuurisuutta kohtaan. Muita kiinnostavia puheenvuoroja piti Halla-aho, joka haukkui Immosta kritisoineet "pääkirjoitustoimittajat, kolumnistit ja poliitikot" demokratian vihollisiksi tai vähintäänkin ihmisiksi, jotka haluavat asettaa itsensä demokratian yläpuolelle kehtaamalla väittää, että kansanedustajan ei sopisi suoltaa Breivikin teksteihin verrattavissa olevia ulostuloja tai kaveerata uusnatsien kanssa. Liisa Jaakonsaari ennusti jo jokin aika sitten, että perussuomalaisten seuraava vaihe olisi uhriutuminen ja siinä hän osui oikeaan: ei lainkaan introspektiota, vaan silkkaa tuhkan sirottelua hiuksiin ja marttyyrihenkisyyttä. 

Kansanedustaja ei ole kritiikin yläpuolella. Kansanedustaja ei ole mikään pyhä lehmä Intiasta, jonka arvostelu on demokratian vihaamista tai ylenkatsomista. Halla-aholla on itsellään ollut tapana usuttaa facebookissa kannattajiaan "antamaan palautetta" sellaisille poliitikoille, jotka eivät häntä miellytä ja lisäksi hän on myös varsin avoimesti arvostellut vastustavien puolueiden kansanedustajia. Mutta uhriutumisen sädekehää kun tavoitellaan, ei kannata myöntää omia demokratian ylenkatsomismokia. Jaakonsaari ihmetteli tätä ulostuloa eikä ole todellakaan ainut, joka näin on tehnyt

Timo Soini osallistui tähän toimittajien "harjaamiseen" (toivottavasti sitten kun syyskausi alkaa eduskunnassa harjataan sitä Immostakin kunnolla) haukkumalla mediaa ja valittamalla jälleen lomastaan. Mieleen alkaa tulla 90-luvun Frendit-sarja ja Ross Gellerin hahmo. Arvoisa Soini, te olette Suomen ulkoministeri ja puolueenne puheenjohtaja, kyllä teidän kai tulisi kyetä kommentoimaan tällaista kohua, joka sai näin paljon huomiota. Ja kuten tuossa linkittämässäni Verkkouutisten artikkelissa todetaan, olisitte kenties voinut valita esiteltäväksi vähän toisenlaisia twiittauksia puolueväellenne, jos halusitte erikseen toimittajien twiittejä esitellä. Immonen (joka ei osallistunut puoluekokoukseen) tahollaan sitten pisti lisää pökköä pesään tähän median ajojahtiin julistamalla kyselleensä YLEn hallintoneuvoston jäsenenä toimittajien puoluesidonnaisuuksia ja ettei löytänyt yhtään kansallismielistä tai konservatiivisesti ajattelevaa toimittajaa. Perussuomalaisten taktiikkana on nyt selkeästi hyökätä kaikin mahdollisin keinoin mediaa ja toimittajia vastaan, koska eivät halua puhua itse aiheesta.

Tommi Parkkonen on Näkökulma: Halla-uho -tekstissään jo avannutkin näitä puoluekokouksen median vastaisia leiskahduksia. Hän myös puki sanoiksi useiden epäilyt: Timo Soini ei uskalla eikä halua julkisesti Immosta moittia, koska perussuomalaisten nuivalla, maahanmuuttokriittisellä siivellä on niin voimakas kannatus. Ja Soini ei todellakaan halua nyt keikuttaa yhtään enempää tätä vaappuvaa venettä, kun perussuomalaiset ovat käytännössä puolueena kaikki vaalilupauksensa syöneet ja Soinin vaatimaa lakimuutosta puoluetuen jakamisesta ei ole vielä saatu lyötyä laiksi asti. Jos hän lähtisi ilmiriitoihin nuivalaisten kanssa, olisi aina vaara, että perussuomalaiset kokisivat edeltäjänsä SMP:n kohtalon ja sitä Soini ei halua suurin surminkaan nähdä.

 

Muiden ässien puristuksessa

Soinilla on nyt aika hankala tilanne edessään: hyvin mielellään hän jatkaisi populistina ja sellaisena kivan rentona, letkautuksia heittelevänä kansanmiehenä, mutta media ei enää salli sitä, vaan oikeasti odottaa ja tivaa ulkoministeriltä vastauksia johtamansa puolueen kansanedustajien suustaan päästämien sammakoiden suhteen. Ja kun äänestäjät voivat nyt oikeasti vaatia puoluetta tilille kovista puheista ja vaalilupauksista, kun puolue istuu hallituksessa. Perussuomalaisille ei ole suotu sen enempää liikkumavaraa kuin muillekaan hallituksen puolueille, siitä kertoo jo leikkauslistat - ennen vaalejahan Soini totesi, että ei Suomessa vain voi enää kaikkein köyhimmiltä leikata ja nythän näin on de facto tapahtumassa - sekä se, että Soini joutui puolustelemaan puoluekokouksessa Kreikan tukemista. Mitäköhän Soini mahtoi miettiä sillä hetkellä, kun joutui omaa puolueväkeä pelottelemaan perussuomalaisten lipeämisellä hallituslinjasta ja heidän korvautumistaan punavihersuvaitsevaiston möröllä siellä

Soini ei pidä eurokriittisen ja maahanmuuttokriittisen Sebastian Tynkkysen valitsemista puolueen puheenjohtajistoon näpäytyksenä puolueen johdolle, mutta Tynkkynen näin kyllä ajattelee. Tynkkynen myös julistaa sanansa lakia toteamalla, että pitää Kreikan kolmatta tukipakettia syynä hallituksesta lähtemiselle. Miltäköhän nuo lausunnot kuulostavat Soinin korvissa, kun hän juuri Kreikan tukemista on selitellyt puolueen väelle sillä, että muuten lähtee hallituspaikka. 

Aprikoin tuossa äsken mitä Soini mietti noina hetkinä. Aprikoin myös sitä, että mitäköhän pääministeri Sipilä tuumaa Tynkkysen lausunnosta, se kun on yksi korsi lisää kamelin selkään perussuomalaisten muiden kohujen lisäksi. Sipilän omalla kentälläkin on jo vaadittu tiukempia toimia perussuomalaisten ja Immosen suhteen. Sipilän suurena tavoitteena on saada yhteiskuntasopimus, jonka hän toivoo parantavan Suomen taloudellista tilannetta, laadittua sekä toteutettua ja on jo nyt joutunut myöntämään, että se vaatii eniten joustoa juuri palkansaajilta. Tämä on muuten juuri se sakki, jota perussuomalaiset ovat ilmaisseet edustavansa, ovathan he "työväenpuolue ilman sosialismia". Sipilä joutuu nyt puntaroimaan, että miten hyvin perussuomalaiset pysyvät ruodussa, kun heidän äänestäjiensä kukkarolle käydään yhteiskuntasopimuksessa, jota perussuomalaiset puolueena tukevat hallituksessa - vai pysyykö puolue ruodussa vain sen voimalla, että flirttailevat rasistien ja mahdollisesti fasismille myönteisten tahojen kanssa, jolloin he ovat jatkuva riippakivi Sipilän hallituksen PR:lle ja koko Suomen maineelle. Valtiovarainministeri Stubb myöskään tuskin on hyvällä tuulella, pian pitää julkaista budjetti ensi vuodelle, kuulemma synkissä merkeissä. Miten ihmeessä populistipuolue sidotaan tukemaan tätä budjettia, jos se pelkää menettävänsä heti äänestäjänsä?

Perussuomalaisen puolueen ässä Soini on nyt kahden muun ässän Sipilän ja Stubbin puristuksessa, jos haluaa säilyttää hallituspaikkansa, mutta kotopuolella hän on puheenjohtajana nuivalinjalaisten puristuksessa, jos haluaa säilyttää puolueen yhtenäisyyden ja puheenjohtajan pallinsa. En sääli miestä. 

 

Lopuksi vielä Immoselle oma viesti: ihminen voi olla arvoliberaali ja silti isänmaallinen. Minä luen itseni tähän joukkoon, vaikka Sinun mittapuullasi olisinkin sietämätön punavihersuvakko. Mutta Suomi on minun isänmaani siinä missä Sinunkin enkä minä katsele hyvällä sen omimista persukuplan ylläpitämiseksi. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Olet tosiaan tehnyt taustatyösi hyvin. Halla-aho sai suuremmat aplodit kuin Soini, ja se kertoo jotain PS:n tilanteesta.

Käyttäjän tepposuontakanen kuva
Teppo Suontakanen

Halla-ahon selkeästi suurempi aplodimäärä yllätti minutkin. En olisi uskonut. Toki Halla-ahon ei ole tarvinnut Brysselin maanpaossaan ryvettää itseään hallituspolitiikassa ja yhä selkeämmäksi käy, että nuivalaiset ovat ottamassa puolueen johtoa valtaansa. On Soinilla yksinäistä siellä huipulla.

Janne Kilposuo

Tajuatko Teppo paljonko SDPssä on halla-aholaisia ?
veikkaan 70-80%.

Käyttäjän tepposuontakanen kuva
Teppo Suontakanen Vastaus kommenttiin #11

Jotakuinkin tuulesta temmattu arvio. Jo se, että Halla-aho halveksii avoimesti sosialidemokratiaa ja sosialidemokraatteja, lienee SDP:n jäsenelle aika hyvä syy suhtautua häneen vähintäänkin epäilyksellä, puhumattakaan miehen omista muista linjauksista.

Janne Kilposuo Vastaus kommenttiin #14

Tarkoitin maahanmuuttoa.
Muuten pohjoismainen demari on...... niin, minä.

Kari Ahveninen

No jaa. Kun katsotaan demareiden kunnostautumisesta verotuksessa ja leikkaamisessa, niin ei juuri ole siinäkään kehumista.

Ja ihan oikeasti: ei voi olla samaan aikaan myymässä kotimaata ja puolustamassa sitä. Se olisi demarien syytä oppia.

Minä ymmärrän että demareita harmittaa, mutta olisi edes reilua myöntää että oma politiikka oli perseestä, ja se on johtanut demarien alennustilaan.
Siitä ei persuja haukkumalla nousta. Vain teot ratkaisevat, ei tuollainen joutava länkytys.

Käyttäjän tepposuontakanen kuva
Teppo Suontakanen

Mitenkäs tässä ollaan oltu kotimaata myymässä? Perusteluja, kiitos.

Jos on pakko alkaa vääntää esille stereotypioita demareista huonon politiikan tekijöinä (mitä huonoa politiikkaa on tehty? esimerkkejä?) jotta voidaan puolustella perussuomalaisia, niin aletaan olla heikoilla jäillä.

Kari Ahveninen

Oliko arvonlisäveron korotus ihan sellaista politiikkaa jolla tuetaan vähätuloisia? Entäs sähköveron korotus? Polttoaineen?
Esimerkkejä riittää vaikka kuinka, ja jokin vähennys valtion tuloverotukseen sille kansanosalle joka ei edes maksa valtion tuloveroa, oliko siitä jotain apua?

Teppo, kannattaa ensin opetella laskemaan ennenkuin alkaa kehumaan demareita.

Ja mitä tulee tuohon kotimaan myyntiin, niin siihen tarvitaan vain yksi kommentti: Lipponen ja demarit.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #7

No eipä paljon persut paremmin suorittaneet.

Alennetaan autoveroa, joka hyödyttää eniten kalliin uuden auton ostavia.
Nostetaan polttoaineveroa saman verran, joka sattuu kaikkin peltilehmän ostajiin, eniten niihin joilla ei ole varaa ajaa uudella, pienikulutuksisella autolla.

Tämä siis ennen kuin ensimmäistä budjettia on tehty.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #15

Et siis edes lukenut tuota autoveropäätöstä? Eetu, se ei anna sinusta hyvää kuvaa... ja polttoaineveron nostaminen, se oli ihan perseestä, maassa jossa on pitkät etäisyydet eikä enää oikein mitään julkista liikennettä muualle kuin kaupungista kaupunkiin.

Mutta jostain ne rahat pitää tehdä. Todennäköisesti tuolla saatiin enemmän rahaa kuitenkin välillisesti kuin sähköveron korotuksella kun alennettiin vähäpäästöisten autojen verotusta. Paljon kyllä pilattiin tuolla polttoaineveron korotuksella, mutta vähäpäästöisiin (lue: vähän kuluttaviin) se sattuu hiukan vähemmän.

Jos sinä taas olet niin persaukinen ettei ole varaa ostaa uutta vähäpäästöistä autoa alemmalla autoverolla, niin suotta sinä siitä olet kateellinen.

[sarkasmi]Miten se koskisi persuja, noita syrjäytyneitä kaljakuppiloissa istujia maahanmuuton vihaajia? [/sarkasmi]

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #25

En omista autoa enkä aio ostaa ainakaan muutamaan vuoteen.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #28

Kannattaa siis ostaa verohelpotettu, vähäpäästöinen auto. Ei mitään bemaria. Jos sittenkään... eikä suinkaan valittaa, kun asia ei edes koske sinua, ainakaan oman lausumasi mukaan.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tuorehko lisämauste tässä sopassa on "tuplaässäväki" ja (turhan tolerantin tuntuinen) suhtautuminen heihin.
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Muutoin "maan tavat" eivät ole uuden hallituksen aikana tainneet paremmaksi muuttua.
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän tepposuontakanen kuva
Teppo Suontakanen

Tuo Immosen jatkuva vastuunpakoilu saavuttaa yhä mystisempiä ulottuvuuksia kieltämättä. Henkilökohtaisesti olisin valmis antamaan miehelle anteeksi uusnatsikytkökset, jos myöntäisi julkisesti tehneensä niiden kanssa väärin ja että ei enää ylläpidä niitä julkisesti eikä edes tässä paljon puhutussa yksityiselämässään. Mutta sitä ei Immonen voi tehdä menettämättä katu-uskottavuuttaan kannattajiensa joukossa. Ja puolueen johto ei voi taas pakottaa Immosta siihen, koska ensinnäkin johdossa istuu paljon Immoselle myötämielisiä, joilla ei ole haluakaan näin toimia ja toiseksi koska Soini on nyt leikkimässä nuorallakävijää muutenkin eikä taatusti uskalla yksin pakottaa Immosta mihinkään tai ajamaan Immosta pois puolueesta. Nuivalaiset hermostuisivat liikaa.

Kuten nykyään usein ironisesti todetaan persujen suhteen: sitä saa mitä tilaa. Soini tilasi oikeistopopulismilla ääniä ja kannattajia välittämättä siitä, miten pahasti äärioikealta tulevat. Käänsipä jopa sokean silmän kasvavalla nuivalinjalle saadakseen kannatusta. Nyt sitten tilauksen kanssa eletään.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Vähän hapokkaalta näyttää nyt kyllä Soinin asema puolueensa tiukan euro- ja maahanmuuttokriittisen linjan ajajien puristuksessa. Paljoa enempää ei liberalismistaan ainakaan Stubb suostu joustamaan, eikä Sipiläkään vanhana liikemiehenä varmaan juuri iltalypsyihin suostu.

Käyttäjän tepposuontakanen kuva
Teppo Suontakanen

Sipilä on varsin johdonmukaisesti johtanut hallitustaan toimitusjohtajan tavoin ja tuntuu käsittelevän Suomen hallintoa samalla lailla. Siinä ei hirveästi osastopäälliköiden kiemurointia oman osaston henkilöstön kipupisteiden kanssa katsella. Soini ei ole tyhmä mies ja ihan taatusti tiedostaa tämän, ei ihmekään jos hikoiluttaa.

Ja Stubbilla ei ole varaa liberalismista livetä. Opiskelulupauksen pettäminen pistelee taatusti vieläkin ja Stubb on hyvin urbaani, kosmopoliittinen ihminen muutenkin; en usko, että hän hirveästi "impivaaralaisuutta" jaksaisi. Ja hänenkin täytyy pitää asemansa omassa puolueessaan: jos kokoomus perääntyy hallituksessa nyt kannattajilleen varsin sopivista päätöksistä, koska muuten persut hermostuvat, on Stubbin paikka puheenjohtajana vaarassa epäonnistuneen pätkäpääministerikauden jälkeen.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Stubb ei tule koskaan suostumaan tiukempaan maahanmuutto- tai eurolinjaan, joten Soini joutuu suostumaan Kreikka kolmoseen ja Välimeren pakolaisiin, jos mielii jatkaa ministerinä.

Tai niin, hänhän on suostunut niihin jo.

Kari Ahveninen

Tässä Antillekin luettavaa:

http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2015/06/vanha-vas...

Ja Antti. Se oli edellinen hallitus joka teki päätöksiä joilla uudemmat torpattiin. Tarvitaan hiukan selkärankaa myöntää asia, joten osoita että sinulla sitä on.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Ei, kyllä Kreikka kolmonen on ihan uuden hallituksen asia. Se tuli käsille vasta viime viikkoina.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #20

Juu. Ja johon ei nykyisellä hallituksella ole mitään sanan sijaa, paitsi korkeintaan eroaminen eurosta kokonaan. EVM on ja pysyy, ja siihen ei yhden puolueen eriävä kanta vaikuta. Ei, ellei siitä päästä kokonaan eroon, ja se tapahtuu vain jos Suomi eroaa eurosta.

Käyttäjän tepposuontakanen kuva
Teppo Suontakanen

Se on ihan taatusti varmaa. Stubb ei flirttaile äärioikeiston eikä maahanmuuttokriittisten kanssa ja vaikka taloudelliset linjauksensa ovatkin minusta ymmärrettävästi sietämättömiä, niin hän ei kyllä näitä persukuplan tuotoksia jaksa eikä hyväksy. Sipilä voi joutua vielä valitsemaan kahden ässän väliltä sen, johon voi luottaa enemmän. Silloin veikkaisin Stubbia jo siksi, että hänen puolueensa on tottunut hallitustyöskentelyyn ja -vastuuseen.

Kari Ahveninen

Tuo jää nähtäväksi. Aivan samoin kuin se että onko demarilla selkärankaa.

Käyttäjän tepposuontakanen kuva
Teppo Suontakanen Vastaus kommenttiin #16

Mitenköhän demarin selkäranka liittyy perussuomalaisten puoluekokoukseen, nuivan linjan kannattajien kasvavaan vaikutusvaltaan ja hallitustyöskentelyyn tuon vaikutusvallan varjossa?

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #19

"Muita kiinnostavia puheenvuoroja piti Halla-aho, joka haukkui Immosta kritisoineet "pääkirjoitustoimittajat, kolumnistit ja poliitikot" demokratian vihollisiksi tai vähintäänkin ihmisiksi, jotka haluavat asettaa itsensä demokratian yläpuolelle kehtaamalla väittää, että kansanedustajan ei sopisi suoltaa Breivikin teksteihin verrattavissa olevia ulostuloja tai kaveerata uusnatsien kanssa."

Oliko tuo Immosen naamakirjakommentti ihan oikeasti Breivikiin verrattavissa? Teppo, koeta olla rehellinen: Oliko, ihan aikuisten oikeasti?

"Liisa Jaakonsaari ennusti jo jokin aika sitten, että perussuomalaisten seuraava vaihe olisi uhriutuminen ja siinä hän osui oikeaan: ei lainkaan introspektiota, vaan silkkaa tuhkan sirottelua hiuksiin ja marttyyrihenkisyyttä."

Liisa J. joka on yksi näitä maansa myyneitä, ei pysty sanomaan mitään uskottavaa. Ei enää. Hän on jo tähän mennessä sanonut niin paljon että sillä demareitten kannatus on pudonnut ainakin viisi prosenttia. Samaa luokkaa Päivi Lipposen kanssa, joka sentään ymmärsi vaihtaa poliitikon uransa paremmin tuottavaan liiketoimintauraan.

Käyttäjän tepposuontakanen kuva
Teppo Suontakanen Vastaus kommenttiin #27

Breivikin tekstit olivat täysin samansisältöisiä sodanjulistuksia monikulttuurisuutta, maahanmuuttoa ja vääränlaisia mielipiteitä sekä ihmisiä kohtaan kuin Immosen fb-ulostulo. Eli kyllä ovat verrattavissa.

Tuo maansa myyminen tuntuu muodostuneen jonkinlaiseksi buzzwordiksi, jota hoetaan uutuuden viehätyksenä. Miten on Jaakonsaari myynyt maansa tai miten on Päivi Lipponen sen tehnyt? Miten tämä liittyy perussuomalaisten puoluekokoukseen tai kolmen ässän hallituksen sisäisiin rakenteisiin ja jännitteisiin?

Janne Kilposuo

Mikä ihmeen massapsykoosi on tullut toiveesta, että Soinilla on halla-aholainen rasisti ongelma.
Ettekö muista, kuinka Soinin nenän alle tuherrettiin hitler-viiksiä, ennen kuin Jussi laskeutui taivaasta.

Sitähän oli tehty yli kymmenen vuotta.

Ei siitä hokemalla totta tule!

Käyttäjän tepposuontakanen kuva
Teppo Suontakanen

En nyt täysin ymmärrä kysymystä. Yleisesti ottaen Soinia ei ole rasistiksi haukuttukaan missään, ainakaan viime aikoina, mutta häntä on kyllä syytetty siitä, että hän katsoo läpi sormien kun rasistisia ja/tai fasistisia mielipiteitä levitetään hänen puolueessaan. Halla-ahoa mies itse kritisoi, että tällä on ainoana mielenkiinnon aiheena maahanmuutto, eli Soinikin tunnistaa nämä halla-aholaiset tendenssit ja niiden aiheuttamat ongelmat.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Soinilla on kyllä jännä taipumus keräillä puolueeseensa näitä ex-showpainijoita ja gospelmuusikoita jotka lupaavat heittää "laiskat mamut" ja "polkupyöräilevät kommunistivirkamiehet" suolle. Ja kutsuvat eduskuntaan vieraita vetämään retrohenkisiä käsitervehdyksiä lehtereiltä.

Äänet näyttävät kelpaavan, vaikkeivät aatteet kelpaisikaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ihmettelen tätä kiertelyä ja kiemurtelua, Soinille, voisi jopa sanoa, persuretoriikkaa käyttäen että, työtävierauksevalle Soinille persut on bisnes. Anteeksi ilkeys. Eipä mulla muuta.

Käyttäjän tepposuontakanen kuva
Teppo Suontakanen

Soini on rakentanut puolueensa menestyksen populismilla, joviaaleilla puheilla ja suurilla lupauksilla. Nyt hän ei kykene toteuttamaan lupauksiaan, joviaalit puheet eivät enää riitä ja populismi kääntyy itseään vastaan kun nuivalaiset saavat yhä enemmän sen ansiosta tilaa Soinin omassa puolueessa eikä hän voi enää heistä hankkiutua eroon. Kiertely ja kiemurtelu tulee varmaan pahenemaan ajan myötä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Soini on rakentanut puolueensa menestyksen populismilla"

Ei ainakaan maansa myymisellä kuten sossut Lipposen johdatuksella.

Käyttäjän tepposuontakanen kuva
Teppo Suontakanen

Mitenköhän tämä liittyy perussuomalaisten puoluekokoukseen ja sen mahdollisiin vaikutuksiin Sipilän hallitukseen? Ja miten Lipposen johdolla sosialidemokraatit ovat myyneet maansa?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Immonen ei tosiaan edes ollut puoluekokouksessa. Aika erikoista. Ehkä sitä hävetti?

Käyttäjän tepposuontakanen kuva
Teppo Suontakanen

Erikoista tosiaan, kyseessä kuitenkin puolueen oma kansanedustaja. Osallistui toki tahollaan ristiretkeen mediaa ja toimittajia vastaan. Mutta silti, olisi kiinnostavaa tietää miksei ollut puolueen tärkeimmässä tapahtumassa mukana. Voihan syy toki olla täysin inhimillinen - väsymys, sairaus tai jokin täysin ylitsepääsemätön, itsestään riippumaton este. Tai, kuten sanoit, häpeä.

Toimituksen poiminnat